In opvang

(nog) niet ter adoptie

Voor dieren ter adoptie klik hier

 

Eigenaar gezocht!

In Schendelbeke, Aalstsesteenweg hebben we deze ernstig zieke kattin opgehaald. Ze lijkt tam en heeft een (versleten) vlooienbandje aan. De kattin is niet steriel, niet gechipt en heeft symptomen van niesziekte. Haar toestand is kritiek (zware, vergevorderde baarmoederontsteking). Momenteel ligt ze aan het infuus bij de dierenarts en krijgt ze de nodige zorgen.

Bent of kent u de eigenaar? Gelieve spoedig contact op te nemen.


Eigenaar gezocht!

Gecastreerde kater, omgeving Fabriekstraat, Geraardsbergen.

We gingen deze kater ophalen nadat hij plots opdook bij mensen en er ook rond bleef hangen. Niemand in de buurt lijkt hem te kennen.

Het gaat om een gecastreerde kater, niet gechipt. Hij heeft een verdikking/gezwel aan de onderlip en een kleine (vecht?)wonde boven zijn linkeroog.

Hij is vriendelijk /tam en hij lijkt verzorgd. Hij heeft/had dus zeker een thuis.

 

Wie denkt dat het zijn kater zou kunnen zijn, kan ons contacteren, met bewijs.


Lieve, jonge Daisy werd hoog-drachtig bij ons binnen gebracht door bezorgde mensen. Aan de omvang van haar buik te zien bij binnenkomst, dachten we toen dat ze elk moment zou kunnen bevallen, tot onze verbazing bleef ze echter elke dag dikker en dikker worden en had ze een onverzadigbare honger.

Op 30 maart wisten we waar de honger en de enorme buik vandaan kwamen, maar liefst 7 kittens werden geboren!

Bij het eerste kitten was ze even in paniek en bij het laatste kitten was ze te uitgeput, maar gelukkig liet ze zich goed begeleiden en verliep alles verder vlot.

Het nog piepjonge moedertje is een natuurtalentje, ze zorgt erg goed voor haar kroost, heeft voldoende melk en haar kleintjes worden overladen met liefde. Ook naar ons toe is ze ontzettend lief en dankbaar.

Wat zijn we blij dat ze niet buiten moest bevallen, dat ze eerst nog 2 weken kon aansterken, dat ze kon geholpen worden bij de bevalling en dat ze nu niet hopeloos moet lopen zoeken achter eten. Het had heel anders kunnen aflopen. Het wordt in elk geval haar eerste en laatste nestje.


Deze zwerfpoes uit Goeferdinge beviel op vrouwendag van drie kittens.

Opvangmama Sabine ontfermt zich met veel liefde over dit zwerfkatje en haar pasgeboren kleintjes. Met de nodige afstand en rust uiteraard want een niet sociale mamapoes die durft uithalen, het vereist dus een voorzichtige aanpak.

Gelukkig zorgt mamapoes uitstekend voor haar kleintjes!

Update 23/03: De kittens zijn nu 2 weken en doen het goed!