Voor meer informatie over "ter adoptie", kijk op onze vzw katsoiets - zoekresultaten | Facebook of op Adopteer een dier - databank dierenasielen

 

Ter Adoptie: 

 

 

Pauline, Paulette en Polleke, ongeveer 3 maanden

***enkel Paulette zoekt nog haar thuis***

Op deze Black cat day stellen we jullie graag voor aan dit vrolijke trio, dat een paar weken geleden bij ons in opvang kwam. Hun mama was een schuwe zwerfkat maar de melders hadden al grote stappen gezet bij het socialiseren van deze kleintjes. In opvang bloeiden ze verder open.

Pauline is het haantje de voorste van de bende. Zij begint al te spinnen als je er maar naar kijkt, is meteen daar om haar portie knuffels op te halen en speelt erop los met alles wat beweegt. Kortom, een lief, sociaal, speels kitten.

Paulette, het zwartje met het witte snorretje, is dan weer de bangste van de drie. Ze vertoont net als haar broer en zus geen enkele vorm van agressie en zal zeker ook niet uithalen. Ze speelt alleen soms een beetje “hard to get” maar eens je haar aan het strelen bent vindt ook zij het heel erg leuk. Ook zij is een vrolijk, speels meisje, dat zeker nog verder zal openbloeien. Misschien met de steun van haar zusje Pauline.

Polleke zit qua karakter zo wat tussen zijn zussen in. Hij is wat voorzichtiger dan Pauline maar komt je wel meteen begroeten en zijn nieuwsgierigheid en speelse karakter doen zijn angst snel verdwijnen. In opvang komt hij ook meteen zijn knuffels vragen en vindt hij het leuk om samen te spelen.

Alle drie zijn ze gek op propjes, balletjes, muisjes…en hebben ze een lief, zacht karaktertje.

Paulientje kan eventueel als enige kat geplaatst worden indien er voldoende menselijke aandacht is. Paulette en Polleke plaatsen we liefst waar al een sociale kat aanwezig is of samen met broer/zus of met een sociaal kitten/sociale kat uit onze opvang.

Rustige honden zijn normaal geen probleem.

Pauline, Paulette en Polleke kunnen vanaf volgende week vertrekken. Ze zijn bij vertrek steriel, gechipt/geregistreerd, volledig gevaccineerd (2 x basis/leucose), ontvlooid en ontwormd. Hun mama testte negatief op aids en leucose.

Wie hen graag komt bezoeken mag een berichtje sturen naar de pagina.

Dit is Mieke of Miek, onze 8 jarige ex-zwerver

Mieke kwam een aantal jaren geleden bij dierenvrienden aangelopen, hij was verwaarloosd en wat bang. Mieke werd verkeerdelijk aanzien als een kattin maar bij de dierenarts werd duidelijk dat het een stoere kater is. Helaas verhuisden zijn verzorgers en werden in de nieuwe woonst geen dieren toegelaten. Met veel spijt in hun hart werd hij dan afgestaan aan onze VZW.Doordat hij al wat vertrouwen had in de mensen was hij snel gewend aan zijn nieuwe omgeving. In het begin liep hij wat chagrijnig rond en hield hij niet van strelen of knuffelen maar dat veranderde zeer snel.Nu vraagt hij om een aai en een knuffel. Wie of wat zoeken we voor onze lieve Miek?Een thuis waar er geen andere dieren aanwezig zijn want vriendjes worden met katten of honden staat niet op zijn bucket-list.Kinderen daarentegen zijn geen probleem maar het liefst willen we een thuis voor Miek waar het rustig is. Waar hij zijn dagelijkse patroon van veel slapen, veel eten en weinig spelen verder kan zetten.Een huis met tuin en een boompje zou hij zeker waarderen.

Heb je interesse in Miek stuur dan als de bliksem een mail naar info@vzwkatsoiets.be of neem telefonisch contact op : 0492/17.83.79.

Ter adoptie: Arax, Duitse herder, intacte reu, °24/05/2007

Door omstandigheden verhuizen de baasjes van Arax noodgedwongen binnen 2 à 3 maanden naar een assistentiewoning in Viane. Hun lieve vriend Arax kan tot hun spijt helaas niet mee verhuizen. Het zou een hele opluchting voor zijn baasjes zijn moest hun hond nog een fijne thuis krijgen.

Arax is een uit de kluiten gewassen Duitse herder die gewend is om buiten te verblijven in een grote ren en vrij in de afgesloten tuin.

Ondanks zijn hoge leeftijd is hij nog gezond en helder van geest . Hij heeft wel wat last van zijn heupen waardoor hij geen lange afstanden meer kan afleggen. Hij is sociaal naar mensen toe en luistert goed.

Wat zoeken we voor hem?

• Iemand die een plaatsje heeft in hart en tuin om deze jongen nog een paar mooie maanden/jaren te gunnen.

• Gezien de eigenaar zijn hond graag nog af en toe zou willen komen bezoeken, liefst iemand die een beetje in de buurt van Geraardsbergen (Viane) woont.

• Iemand die hem een plaats apart kan voorzien. Hij is sociaal met andere honden (wel ietwat dominant) maar liefst krijgt hij een plaats alleen. Gezamenlijk aangelijnd wandelen kan bv wel zonder probleem maar door zijn heupproblemen bestaat het gevaar dat andere honden hem per ongeluk pijn zouden doen en dat hij dan zou tegen reageren.

• Iemand met wat hondenkennis, het blijft een grote hond die lief is maar waar men consequent mee moet omgaan en die nood heeft aan duidelijkheid.

• Iemand met een plaatsje buiten. Arax is altijd gewend geweest om buiten te verblijven, een afgesloten tuin of een grote ren is noodzakelijk. Deze kan eventueel geplaatst worden. Een binnenleven vindt hij niet fijn.

• Iemand die bereid is dagelijks een korte wandeling met hem te maken om zijn spieren te onderhouden. Arax wandelt mooi mee aan de lijn.

Hij verblijft momenteel nog thuis (Tollembeek). Mogelijke kandidaten mogen contact opnemen met ons. Het ideale zou zijn dat de adoptant hem reeds af en toe kan gaan bezoeken en/of met hem kan gaan wandelen (samen met de eigenaar), zodat er een band wordt opgebouwd.

We beseffen dat het niet makkelijk zal zijn maar hopelijk vinden we een dierenvriend die zich wil ontfermen over Arax.

Zouden jullie dit bericht aub zoveel mogelijk (lokaal) willen delen? Alvast bedankt!

Dit is Moose, een kattin van vermoedelijk 7 jaar. Moose kwam in opvang wegens ziekenhuisopname van de eigenaar.

In het begin was Moose zeer bang naar vreemden toe. Aaien of spelen was haar totaal vreemd en het duurde dan ook een lange tijd eer ze wat vertrouwen had in mensen. Ondertussen zijn we al een paar maanden verder en laat Moose zich opnemen en aaien. Het begin van een mooie evolutie, lijkt ons. Ondanks dat Moose zich laat aaien en opnemen is er nog een weg te gaan eer ze volledig zal openbloeien.

We zoeken voor Moose een rustig gezin zonder kleine kinderen en zonder honden. Moose kan wel perfect met andere poezen. Het ideale gezin is waar er al een sociale poes aanwezig en waarvan Moose kan bijleren. Op deze manier kan ze het sociale karakter observeren en verder de mensen ontdekken.