Ziekenboeg

Serena

Lieve Serena (8,5) werd deze zomer aan ons afgestaan omwille van een verhuis.
In haar oogje had ze een oud letsel dat maar niet genas. Het oogje bleef tranen en nader onderzoek wees uit dat ze er nog amper zicht uit had. Op 20 maart werd het oogje dan ook verwijderd.
Nog even herstellen en dan zal ze er helemaal geen last meer van hebben.
Eens genezen kan ook zij op zoek naar een nieuwe thuis.

Atila

Deze ontzettend lieve, jonge kater kwam bij ons in opvang nadat hij al weken bleef rondhangen in Idegem (omgeving Neerstraat - Ninoofsestraat). Hij kreeg er van lieve mensen wel voeding maar de kat leek te zijn achtergelaten door iemand en/of was zijn eigenaar kwijt. Eens in opvang viel het op dat hij soms korte episodes heeft waarin hij het bewustzijn verliest en toch wel toevallen heeft die doen denken aan epilepsie.

Hij werd hij onderzocht bij de dierenarts en gezien hij toch gesedeerd werd, werd hij meteen ook gecastreerd, gechipt en getest op kattenaids en Leucose (gelukkig met gunstige uitslag).

De bloedwaarden gaven niet meteen meer duidelijkheid. We gaan hem dus verder observeren en hopen binnenkort meer te weten over zijn toestand.

Update 06/02:

Aangezien de frequentie van de aanvallen toch hoog is (gemiddeld 7 per dag) en er ook soms zwaardere aanvallen tussen zitten, zal morgen medicatie opgestart worden.

Update 04/03:

Dankzij de medicatie tegen epilepsie heeft hij enkel kleine aanvallen en doet hij het goed!


Tijger 

kwam via een spoedmelding binnen nadat hij in iemands tuin werd aangetroffen met een vossenklem om de achterpoot in de Resteleustraat in Overboelare.
Door de pijn was de kater super wild en niet te benaderen. Hij was goed doorvoed maar niet gecastreerd, noch gechipt.

We konden gelukkig meteen terecht bij de dierenarts, waar de klem werd verwijderd onder sedatie en waar de eerste zorgen en pijnstilling werden toegediend.
De klem zat er helaas al een tijdje (maden reeds aanwezig). Het pootje voelde reeds koud aan en was niet meer te redden. De kater blijft een tijdje in opname tot er meer duidelijkheid is over een mogelijke eigenaar en/of behandelbaarheid.

Er wordt verder ook klacht ingediend bij de politie en hopelijk volgt er een buurtonderzoek. Schandalig dat mensen dit soort marteltuigen nog gebruiken.

Update 01/11:

Het -niet meer te redden- pootje van deze beer werd geamputeerd en de operatie verliep goed. Hij werd ondertussen ook gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Het lijkt een zwerfkat te zijn maar hij is wel behandelbaar momenteel dus we hopen dat dit zo blijft. 

PS: Hulp met het betalen van de factuur van onze vriend, is uiteraard altijd welkom…Dit mag op onze rekening BE45973391536389 met vermelding van “Tijger”.
Alvast bedankt!

Update 04/11

Nu hij zich weer wat beter voelt, lijkt zijn gedrag ook wel weer wat feller te worden dus vermoeden we dat deze beer graag weer zijn vrijheid wil. Hij zal toch nog even moeten wachten ...


Felix aka Bob

werd afgestaan en kwam zo half oktober 2023 bij ons in opvang en heeft er sindsdien al een hobbelig parcours opzitten. Bobje heeft lymfoplasmacytaire stomatitis.

Kenmerkend hiervoor zijn de ernstige ontstekingen in de mond, samen met een onaangename geur en vaak extreme pijn. Het tandvlees van een kat kan pijnlijk, gezwollen en bloedend worden, waardoor het zelfs pijnlijk kan zijn voor een kat om de bek te openen.

Een algemene verzwakking zorgde ervoor dat hij zelfs even moest worden opgenomen. Nadien ging het met perioden goed maar we merken dat hij steeds hervalt zodra de medicatie wordt stopgezet.

De ontsteking was weer opnieuw dermate ernstig en pijnlijk dat we naar een andere mogelijke behandeling moesten overstappen, namelijk het laten trekken van al zijn tanden (op de hoektanden na).
Of het effect zal hebben kunnen we nu nog niet weten, gezien hij nog antibiotica en ontstekingsremmers krijgt.

Momenteel eet hij nog vooral natvoer, wat hij overigens helemaal niet erg vindt Na verloop van tijd, als het tandvlees voldoende genezen en verhard is, zal hij zelfs opnieuw korreltjes kunnen eten.

Hopelijk stabiliseert dit lieve ventje zodat hij ook nog op zoek mag naar een warme nieuwe thuis. Maar, dat zal nog niet voor morgen zijn. Gelukkig voelt hij zich wel fijn in de opvang …

PS: Hij was zo lief even te geeuwen voor de camera