Herenigd met eigenaar


Hopelijk helpen deze mooie verhalen, de eigenaars van vermiste katten, de moed erin te houden!

 

Op 08/04/2024 kregen we een oproep voor een gevonden kat in Appelterre. Toen we hem controleerden op chip hadden we direct een match! Het was Willy die al 6 maanden vermist was. De dag zelf nog konden we hem herenigen met zijn eigenaar.

Bericht van eigenaar:

Ons manneke is terug thuis!

Na 6 maanden is onze Willy terug thuis. Vermist in Ophasselt en gevonden in Appelterre. Dank aan VZW Katsoiets om de melding aan te nemen en de chip te gaan lezen. Hij is nog wat van de kaart en zal terug moeten wennen aan zijn thuis.

Nogmaals het belang bewezen van je kat te laten chippen!


Deze kater gingen we 23/03/2024, na een oproep, ophalen in een ommuurde tuin van een woning, waarin de kater drie dagen eerder was opgedoken en niet meer uit weg ging. 

Ondanks de knip in het oor (duidelijk van een zwerfkattenbeleid) bleek het een tamme, lieve kater die zich meteen liet strelen en die ook probleemloos met de hand kon worden gevangen.


Bedankt om zo talrijk ons postje op Facebook te delen! Musty is weer veilig thuis.


Half december 2023 merkte een dierenvriend in de Felicien Cauwelstraat een katje op in haar tuin, dat steeds leek terug te keren. Met veel geduld werd het vertrouwen gewonnen van het diertje en ging het bijna zeker om een tam katje dat de weg kwijt was.

Nadat we eindelijk een plaatsje vrij hadden in opvang haalden we haar op. Helaas bleek ze niet gechipt, maar het dametje was duidelijk een huiskat, die bovendien heel dankbaar was dat ze weer veilig binnen was.

Zonder chip maar het is niet daarom dat we niet op zoek gaan naar een mogelijke eigenaar. 

De meeste katjes die op de plaatselijke Facebookpagina’s als vermist staan, zitten in ons fotografisch geheugen maar hier ging er geen belletje rinkelen.

Vervolgens zoeken we meestal op de pagina https://www.vermistekatten.be/ waar alle vermiste en gevonden katten in België kunnen aangemeld worden. Gezien je op die pagina per kleur kan zoeken duurde het mits wat scrollen niet zo lang vooraleer we een foto tegen kwamen van een kat die sprekend leek op het gevangen katje. Toen bij de locatie dan nog eens Kattestraat Geraardsbergen stond waren we al voor 99 procent zeker dat we een match hadden! 

Toen we haar thuis brachten keek ze wat onwennig rond, in onze armen, maar plots voelden we haar ontspannen en ging ze in de lucht melken met haar pootjes, helemaal blij dat ze, na 8 maanden dolen, weer thuis was.

We kregen van haar blije baasjes te horen dat alles prima verloopt ondertussen.

Dankjewel Marilyn om haar zo ondersteund te hebben met voeding en warmte!


Deze kater liep sinds december 2023 in de gebouwen van het Sint-Catharinacollege te Geraardsbergen centrum. Vermoedelijk raakte hij daar via een muur in de binnenkoer.

We konden hem vangen, was gechipt en gecastreerd. Jammer genoeg stond de chip nog geregistreerd op een vzw die niet meer actief was.


Dankzij het delen op social media hebben we de eigenaar kunnen terugvinden en is deze lieverd weer veilig thuis.


Op 10 januari 2024 kregen we een melding van opvangmama Sabine uit Goeferdinge. Ze had een tam katje binnen genomen dat plots was opgedoken aan haar woning en dat en heel verdacht gedrag vertoonde: vragend huilen in een struik, echt hulp zoeken.
Het katje was niet bekend in de omgeving en bleek echt uitgehongerd en uitgeput.

Het gevoel van Sabine klopte, toen we bij chipcontrole de naam Athena op ons scherm zagen wisten we het meteen. Eéntje die van de lijst af mag en die naar huis kan!

Athena was vermist sinds november 2023. Met dank aan haar chip en uiteraard ook dankzij de betrokkenheid van Sabine en dochter Tess, die Athena vasthoudt op de foto, mocht ze weer lekker warm binnen slapen en kan ze weer genieten van de knuffels van haar blije eigenaar.

En nu niet meer verdwalen, Athena!


Bij een gepensioneerd koppel in Tollembeek was sinds een dikke maand een kat komen aanwaaien die er niet meer weg ging. Hun eigen zwerfkatje heeft altijd eten buiten staan dus had de nieuwkomer zeker geen honger. Maar de kat bleek van niemand in de straat en bleef er echt hangen. Ze hadden al wat wegen geprobeerd op hun zoektocht naar het vinden van een eigenaar en/of een opvang voor het diertje, helaas zonder succes maar ze hielden vol en uiteindelijk kwamen ze  via via bij ons terecht kwam.

Bij aankomst bleek het te gaan om een Britse korthaar die gecastreerd was… De kans was dus zeer groot voor een chip… En ja hoor! Deze prachtige, lieve vent stond wel nog niet op catid maar we vonden hem terug in een oudere databank, waar we zijn naam en de gegevens van zijn fokker terug vonden. Met wat detectivewerk op Facebook konden we al snel contact maken met de eigenaar.

Lieve Mickey/Maiky bleek al sinds einde juni vermist nadat hij ontsnapte uit het badkamerraam. Binnenkatjes durven al eens panikeren als ze zich plots buiten bevinden en dit was hier duidelijk ook het geval. Hoewel hij zich niet zo ver van huis bevond raakte hij toch niet terug. Gelukkig was het zomer en werd hij van voeding voorzien door het lieve koppel.

Deze lieve beer kon even later alweer in zijn eigen mandje slapen, veilig en wel thuis, omringd door zijn baasjes die hem graag zien. Nu niet meer ontsnappen he vriendje.