Voedselbank voor de inwoners van Geraardsbergen

De dagelijkse voeding voor hun huisdier(en) is voor veel mensen een flinke hap uit hun budget. Vaak hoor je dat diereneigenaars die het financieel moeilijk hebben nog liever een boterham minder eten dan hun eigen dieren te kort te doen. Zeer pijnlijk is het als er om financiële redenen toch afstand moet worden gedaan van een huisdier.

Ons doel was een voedsel- en materiaalbank op te richten in Geraardsbergen en hiermee dierenvoeding en/of dierenbenodigdheden aan te bieden aan personen/gezinnen die het echt nodig hebben.

Deze personen kunnen (op afgesproken momenten) een pakket bekomen met voldoende voeding voor hun huisdier(en) gedurende een hele maand.

Onze voedsel- en materiaalbank draait nu al bijna 2 jaar en ons ledenbestand groeit nog steeds. 

Voor onze voeding- en materiaalbank zijn we voornamelijk afhankelijk van giften, sponsoring en inzamelingen. Wij gaan ook op zoek naar dierenvoeding die nog een beperkte tijd houdbaar is en/of die men wil verkopen aan verminderde prijs zodat we deze kunnen toevoegen aan onze voedselbank. Op die manier dragen we tegelijkertijd ook ons steentje bij tegen verspilling van voeding.